Frågor & Svar

Visby strandby

Hur långt är det till Visby?
Vi ligger i norra delen av Visby. Till ringmuren tar det knappt tio minuter att gå. Till Stora Torget tar det kanske 20 minuter att gå.

Hur mycket kostar duschen?
Vi erbjuder fem eller tio minuter dusch om dagen PER ENHET (stuga, tält eller camping), oavsett om bokningen är för en person eller för sex personer. Det går att köpa till hur mycket som helst. Allt till priset om 4 SEK per minut.

Vad skiljer mot ett hotell?
Vi erbjuder stugor med olika standard. Med eller utan toa eller dusch. Med stora eller mindre kök. I vårt grundpris tar gästerna med sig lakan själva och städar själva. Både städning och lakan går om så önskas att köpa till, då blir det precis som ett hotell med vacker utsikt över havet.

Hur bokar man en specifik plats hos er?
Vi bokar i pool, det innebär att bokningar för samma boende läggs i en pott där bokningsprogrammet optimerar alla bokningar och lägger ett pussel. Det gör att vi inte vet förrän på morgonen respektive ankomstdag vilka platser vi har tillgängliga för dagens ankomster. Vi kan bara sälja en typ av plats, inte specifik. Men vi tar gärna emot önskemål och försöker uppfylla det så gott vi kan.

Kan man checka in när som?
Jajamen! Bara det finns en gjord bokning. Vi kontaktar er och meddelar var och hur ni hittar till rätt campingplats eller stuga. Så kan incheckning sker dygnet runt. Tänk bara på att incheckningen är från kl 15, som om man ankommer på natten måste den natt vi lämnar vara ankomstdagen. Vi har en automat som är i tjänst dygnet runt!

Vilken är incheckning- och utcheckningstiden?
Alla våra stuggäster måste lämna stugan senast kl 11.00. Allt för att vi ska hinna göra dem fina igen för de som ankommer. Incheckningen börjar klockan 15, då är stugorna klara igen.

Alla våra campinggäster måste lämna senast kl 12.00. Då drar vår vaktmästare igång gräsklipparen och gör platsen fin igen. Incheckning av tält och husvagnar kan oftast börja redan klockan 14.

Hur stor campingplats är Visby strandby?
Vi har ett drygt åttiotal stugor för uthyrning av olika standard och 100 platser för camping med el och ytterligare ett 50-tal platser för tält (utan el).

Vad kan man ställa på en campingplats 6*6 meter för tält?
På våra små platser är det lagom att ha ett litet tält (av högst tremannastorlek, modell litet) samt en bil. Kom ihåg att plats måste alltid finns till brandavståndet till grannen.

Vad kan man ställa på en campingplats 8*8 meter för husbil?
På våra platser för husbil är det lagom att ha just en mindre husbil – upp till 7 meter. Kom ihåg att plats måste alltid finns till brandavståndet till grannen.

Vad kan man ställa på en campingplats 10*10 meter för husvagn?
På våra 10*10m platser är det lagom att ha en husvagn och en bil. Här finns det även oftast plats till ett förtält. Kom ihåg att plats måste alltid finns till brandavståndet till grannen.

Vad kan man ställa på en campingplats 10*12 meter för husvagn?
På våra största platser 10*12m platser är det lagom att ha en husvagn och en bil. Här finns det även plats till ett förtält. Kom ihåg att plats måste alltid finns till brandavståndet till grannen. För objekt större än 11,5 meter får vi hänvisa till en annan camping under högsäsong. Under vår och sensommar kan vi erbjuda en lösning.

Hur många enheter kan man ha på en plats?
Varje campingplats erbjuder utrymme för ETT tält,  EN husbil eller EN husvagn. De FLESTA har även plats för EN bil. Om fler enheter önskas kan vi erbjuda det till ett pris om 50 kr per natt per enhet. Dock måste säkerhetsavståndet (brand) till varje enhet hållas. Om extra parkeringsplats önskas kan vi ordna det till priset om 100 kr per dygn.

Vilka attiraljer finns det i servicehusens kök?
Vi har tre servicehus. I två av dem finns det kök, varav ett är litet och ett är stort. Det finns spis, diskho, micro och diskmaskin. Observera gärna att de inte har porslin eller grytor.

Hur tyst är det på campingen?
Det är oftast väldigt lugnt och tyst på vår anläggningen. Det händer att våra gäster hörs när de ankommer eller bara kommer hem från dagens äventyr. Under vår högsäsong är campingen bemannad med nattvärd, vars uppgift är att se till att det är tyst på campingen efter kl 23.