Bra att veta

Bra att veta om boendeanlägningen

Affär
Närmsta matbutik är ICA Kometen på Lummelundsväg eller ICA Torgkassen på Stora Torget. Nu kan vi även erbjuda möjlighet att redan hemma (eller på plats hos oss) handla online och få det levererat till anläggningen. Läs mer i länken nedan: Handla mat online ››

Biltrafik
Biltrafik på Visbys camping är tillåten 07.00 – 22.00. Med högsta tillåtna hastighet om 10 km/timme.

Campingkort – medlem i Camping Key Europe.
Vi ser gärna att våra gäster är medlemmar i Camping Key Europe.

El
Campingen har Europastandard med kontaktdon CEE (1-fas, 230v, IP44) med jordfelsbrytare. Övergångsadapter till vanlig svensk standardkontakt (230v, jordad) finns att köpa i receptionen. Ej utlåning.

Elladdning  – bil 
Vi har ingen möjlighet att erbjuda laddning av bil på området. Det finns olika laddningsstationer i Visby. Uppladdning i Visby

Färja – transport
För att komma till Gotland finns både flyg och färja. Sommaren 2020 trafikerar rederiet Nynäshamn, Visby och kanske Västervik.

Destination Gotland – rederi ››
SAS- flygbolag ››
BRA – flygbolag ››

Grillplatser
På boendeanläggningen finns grillplatser anlagda. Engångsgrillar är inte tillåtna att använda på annan plats än just grillplatserna. Tänk dock på miljön och köp hellre grillkol och tändvätska separat. Underbart att grilla i solnedgången med havsutsikt!

Gym
Alldeles intill campingen finna det ett – med kanske Sverige finaste utsikt – utegym. Boendeanläggningen har inget eget gym men vill du träna under vistelsen så kan vi rekommendera Visby Form Visborg ››, Gym 1 ›› samt Visby Gym inne i Visby ››

Husdjur
Husdjur får medtagas när du campar. Våra campingstugor – Lillstuga – erbjuder vi till både människor och djur. Våra övriga stugor håller vid dock djurfria. För allas trevnad rastar vi dem utanför campingen.

Hyrbil och hyrcykel
Campingens receptionen hjälper gärna till med bokning av hyrbilar och cyklar. Vi har egna cyklar för uthyrning. Det finns även cykeluthyrare vid Österport och i hamnen.

In- och utcheckning
På campingen är det incheckning från kl 14 ankomstdagen och utcheckning senast kl 12 avresedagen för campinggäster. För våra stuggäster är det incheckning från kl 15 ankomstdagen och utcheckning senast kl 11 avresedagen

Karta över Visby strandby – camping med havsnära boende år 2020

Notera att det går att önska plats via meddelande men inte boka specifik plats. Vilka campingplatser vi har att fördela er ankomstdag beror på vilka som avreser den dagen.

Kiosk/restaurang
Receptionen har under öppettiderna kioskförsäljning, begränsat utbud av godis, glass, läsk och frukostartiklar. På intilliggande Novi resort finns bar och restaurang.

Reception år 2020

Vi är alltid öppna mellan april till nov! För en bemannad reception, se nedan öppettider.
1/4 – 14/5  –  Självincheckning
15/5 – 4/6  –   Öppet 15.00-17.00
5/6 – 19/6 –  Öppet 13.00-18.00
20/6 – 9/8 –  Öppet 09.00-19.00
10/8 – 31/8 –  Öppet 13.00-18.00
1/9 – 1/11 –  Självincheckning

Vid ankomst på annan tid vänligen kontakta boendeanläggningens reception på 0498-21 21 57 eller e-post i god tid innan ankomst för instruktion! Incheckning för camping sker med hjälp av incheckningsautomat och för boende i stugor med nyckelskåp.

Restaurang
På stranden intill campingen finns en restaurang, en sommarrestaurang med magiskt läge. Ett par km norr om om finns en bra italiensk restaurang med goda pizzor mm. Inom promenadavstånd finns hela Visbys makalösa restaurangutbud.

SCR
Vi är en SCR ansluten anläggning. SCR Svensk Camping är en branschorganisation för Sveriges camping- och stugföretagare.

Slutstädning
Varje gäst ska mötas av en fin stuga. Det innebär att när man lämnar stugan ska det vara i samma skick som vid ankomst. Önskar man slippa städningen går det utmärkt att köpa. Slutstädning av en hyrd stuga kostar från 550 kr. Det beställs i receptionen vid ankomst eller bokas direkt. Om sen beställning av slutstädning tillkommer en avgift om 150 kronor. Slutstädning innebär att du som gäst tar hand om all disk och sopor själv. Stäm alltid av med receptionen vad som ingår. Ostädad stuga som ej köpt städning debiteras en kostnad om SEK 2000.

Sopsortering och latrintömning
Det finns latrintömning för husvagnar och husbilar på vår boendeanläggning. Vi har sopsortering för hushållsavfall (kompost och brännbart), glas, papper, plast och metall. Vi förväntar oss att samtliga gäster följer de riktlinjer som finns kring sopsorteringen, så alla upplever en trevlig och fin boendeanläggning och att vi gemensamt värnar om miljön.

Specifika stugor och platser
Önskemål om specifik stuga att hyra kan framföras vid bokningstillfället. Vi har dock liten möjlighet att lova speciell stuga i förväg.

Sänglinne och handdukar
Om sänglinne och handdukar önskas kan du hyra det samtidigt som du bokar boendet. Kom ihåg att boka rätt antal!

Transporter
Till och från Visby går det lokalbussar, se turlista för Gotlands lokaltrafik ››.
För att åka när du vill rekommenderar vi

Taxi Visby på 0498-207070
Taxi Gotland på 0498-200200 (online-bokning) ››
Taxi Kurir på tel 0498-50000.
En taxiresa till Visby centrum kostar ca 100 kr.

Turistinformation

Turistbyrån Inspiration Gotland ››
Turistinformation gotland.net ››
Andra fina anläggningar vid havet ››
Slite Strandby – fin stugby på östra sidan av ön ››
Björkhaga Strandby – fin stugby en bit söder om Visby
Gotlandsguiden ››
Nyheter – gotland ››

Tvättmaskin
Till våra gäster erbjuder vi möjligheten att tvätta och torktumla. I receptionen kan du boka och betala för tvättid i servicehusen.

Åldersgräns
Campingen har 18-årsgräns. I samråd med målsman kan ungdomar bo hos oss.  Under vecka 27–32 får personer under 30 år erlägga deposition vid incheckning.

Wifi
Campingen har wifi trådlöst över hela området. Ett viss datamängd ingår i vårt boendepris. Det innebär att du kan hålla koll på t ex Facebook, nyheter och e-post. Vill du även t ex kunna kolla på film eller annat som kräver mycket kapacitet kan du köpa ”mer wifi” i receptionen.

Avstånd
Affär: 1 km
Centrum: 1 km
Flygplats: 3 km
Hamnterminal: 2 km
Bankomat: 500 m
Badmöjlighet: 35-400 m
Restaurang: 150-300 m