Frågor & Svar

Visby strandby

Hur långt är det till Visby? Vi ligger i norra delen av Visby. Till ringmuren tar det knappt tio minuter att gå. Till Stora Torget tar det kanske 20 minuter. Likaså till Almedalen.

Vad ska man ta med sig till Visby strandby? Alltid bästa humöret. Till campingen bör man också ta med en adapter till elen. Grill på höga ben samt klossar att få husvagn/husbil rak. Till stugorna måste man ta med egna lakan eller hyra av oss (sängkläder som täcke och kudde finns).

Hur mycket kostar duschen hos Visby strandby? Vi erbjuder tio minuter dusch PER ENHET (stuga, tält eller camping), oavsett om bokningen är för en person eller för sex personer. Det går att köpa till hur mycket som helst. Allt till priset om 4 SEK per minut. I vårt norra servicehus går det alltid att köpa mer dusch. Observera gärna att ingen återbetalning av ej använd duschtid sker.

Vad skiljer en camping mot ett hotell? Vi erbjuder stugor med olika standard. Med eller utan toa eller dusch. Med stora eller mindre kök. I vårt grundpris tar gästerna med sig lakan själva och städar själva. Både städning och lakan går om så önskas att köpa till, då blir det precis som ett hotell med vacker utsikt över havet i Norra delen av Visby.

Vad är ett servicehus? Där finns toaletter, duschar, handfat, tvättmaskiner, kök, diskplats och skötbord. Dessa utrymmen delas av alla campinggäster så se till att lämna det lika rent och prydligt som du själv vill hitta det. Bor du i stuga är det troligt att du har ett eget kök och ibland t  o m egen dusch och toalett – men det är såklart tillåtet att använda servicehusen också!

Vilka attiraljer finns det i servicehusens kök hos Visby strandby? Vi har tre servicehus. I två av dem finns det kök, varav ett är litet och ett är stort. Det finns spis, diskho, micro och diskmaskin. Observera gärna att de saknar porslin och grytor.

Hur bokar man en specifik plats hos Visby strandby? Vi bokar i pool, det innebär att bokningar för lika boende läggs i en pott där bokningsprogrammet optimerar alla bokningar och lägger ett pussel. Det gör att vi inte vet förrän på morgonen respektive ankomstdag vilka platser vi har tillgängliga för dagens ankomster. Vi kan bara sälja en typ av plats, inte specifik. Men vi tar gärna emot önskemål och försöker uppfylla det så gott vi kan.

Om man har en husbil och åker iväg på dagen har man kvar platsen? När campingplatsen är bokad och betald är den alltid ens plats. Även om man är ute och far den dagen. Bra om man kan lämna något på platsen som en signal till alla, men den är upptagen i bokningssystemet oavsett.

Vilken är incheckning- och utcheckningstiden hos Visby Strandby? Alla våra stuggäster måste lämna stugan senast kl 11.00. Allt för att vi ska hinna göra dom fina igen för de som ankommer. Incheckningen börjar klockan 15, då är stugorna klara igen. Några stugor är varje dag klara tidigare, men vilka vet vi inte i förväg.

Alla våra campinggäster måste lämna senast kl 12.00. Då drar vår vaktmästare igång gräsklipparen och gör platsen fin igen. Incheckning av tält och husvagnar kan oftast börja redan klockan 14 och i bästa fall tidigare.

Kan man checka in när som? Jajamen! Bara det finns en gjord bokning. Vi kontaktar er och meddelar var och hur ni hittar till rätt campingplats eller stuga. Så kan incheckning sker dygnet runt. Tänk bara på att incheckningen är från kl 15, som om man ankommer på natten måste den dag vi lämnar vara ankomstdagen. Vi har en automat som är i tjänst dygnet runt! Vi är stängda från november till och med mars.

Hur stor campingplats är Visby strandby? Vi har ett drygt åttiotal stugor för uthyrning av olika standard och 100 platser för camping med el och ytterligare ett 50-tal platser för tält (utan el).

Vad kan man ställa på en campingplats 10*6 meter för tält? På våra små platser är det lagom att ha ett mindre tält (av högst fyramannastorlek, modell litet). Notera att till dessa platser ingår ingen bilplats. I mån av plats kan det köpas till på plats.  Kom ihåg att plats måste alltid finns till brandavståndet till grannarna.

Vad kan man ställa på en campingplats 6*8 meter för tält? På våra små platser är det lagom att ha ett litet tält (av högst tremannastorlek, modell litet) samt en bil. Kom ihåg att plats måste alltid finns till brandavståndet till grannarna.

Vad kan man ställa på en campingplats 8*8 meter för husbil? På våra platser för husbil är det lagom att ha just en mindre husbil – upp till 6,5 meter. Kom ihåg att plats måste alltid finns till brandavståndet till grannarna.

Vad kan man ställa på en campingplats 10*10 meter för husvagn? På våra 10*10m platser är det lagom att ha en husvagn och en bil. Här finns det även oftast plats till ett förtält. Kom ihåg att plats måste alltid finns till brandavståndet till grannarna.

Vad kan man ställa på en campingplats 10*12 meter för husvagn? På våra största platser 10*12m platser är det lagom att ha en husvagn och en bil. Här finns det även plats till ett förtält. Kom ihåg att plats måste alltid finns till brandavståndet till grannarna. För objekt större än 11,5 meter får vi hänvisa till en annan campingplats under högsäsong. Under vår, sensommar och höst kan vi erbjuda en lösning.

Hur många boendeenheter kan man ha på en plats? Varje campingplats erbjuder utrymme för ETT tält,  EN husbil eller EN husvagn. De FLESTA har även plats för EN bil. Om fler enheter önskas kan vi erbjuda det till ett pris om 100 kr per natt per enhet. Dock måste säkerhetsavståndet (brand) till varje enhet hållas. Om extra parkeringsplats önskas kan vi ordna det till priset om 100 kr per dygn.

Hur tyst är det på campingen Visby strandby? Det är oftast väldigt lugnt och tyst på vår anläggningen. Det händer att våra gäster hörs när de ankommer eller bara kommer hem från dagens äventyr. Under vår högsäsong är campingen bemannad med nattvärd, vars uppgift är att se till att det är sovtyst på campingen efter kl 23. Vi ber alla respektera det för allas trevnad.

Måste man ha med sig husvagn eller tält för att bo på camping? Det går också att hyra färdiguppställda tält hos oss. Vi har små, stora och jättestora tält.

Finns det lakan och handdukar i den hyrda stugan? Vi erbjuder möjligheten att ta med egna lakan. Men för den som önskar går det utmärkt att beställa. Gör det gärna innan ankomst, så finns det i stugan vid er ankomst.

Hur fungerar det med städning av stugan? Vi erbjuder våra gäster att städar stugan själv innan avresa, men det finns möjlighet att köpa till slutstädning. Säg bara till innan avresa så fixar vi städningen också mot en avgift. Gör det i god tid då det kan bli fullt, så att vi inte kan ta emot fler beställningar på städ.

Vilken är Visbys bästa restaurang? Visby har ett fantastiskt utbud av restauranger. Här finns något för alla smaker. Fråga gärna någon medarbetare vilken som är hens favorit. På anläggningen har vi ingen restaurang.

Hemester – vad är det?
När man turistar på hemmaplan. De som bor på Gotland tillbringar sin semester på Gotland.

Svemester – vad är det?
När man är boende i Sverige och även tillbringar sin semester i Sverige.